BELEDİYEMİZDEN BASIN AÇIKLAMASI

06.09.2024 tarihli ilimizde yayın yapan bir haber sitesinde ve 06.09.2024 tarihli yine ilimizde yayın yapan bir yerel gazetede çıkan "Gümüşhane Belediyesi'nden bir garip uygulama' haberi üzerine bu açıklamayı yapmamız zorunlu olmuştur. 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra yeni seçilen tüm mahalle muhtarlarımız, muhtarlık ofislerini sorunsuz bir şekilde zamanında teslim etmesine rağmen, Karaer Mahallesi eski muhtarı Mehmet Kurtman, muhtarlık ofisinde aynı zamanda ticari faaliyetini devam ettirdiği için, Belediye Başkanımızdan şifahen üç defa boşaltmak için süre talep etmesine rağmen gelinen süreçte ofisi boşaltmadı. En son 04.06.2024 tarih ve 1028 sayılı zabıta müdürlüğümüzün kendisine tebliğ ettiği, 06.06.2024 tarihinde kendisinin tebligatı teslim aldığı ve 05.07.2024 tarihine kadar süre tanımasına rağmen, belediyeye gelerek, başkanımızla görüşmesinde; 'Geçimimi sağlayamıyorum' diyerek yeni bir işyeri bulana kadar yeniden süre talep etti. Sayın Başkanımız yine iyi niyet göstererek, yeni seçilen Karaer Mahallesi Muhtarı Samet Ataman'ı ikna ederek 01.09.2024 tarihine kadar eski muhtar için zaman tanıması yönünde ricada bulundu. Sayın Kurtman maalesef yine bu ek süreye riayet etmedi. 05.09.2024 tarihinde Zabıta ekiplerimiz kendisini bilgilendirerek son verilen sürenin de dolduğunu, muhtarlık ofisinin boşaltılması için geleceklerini ifade ettiler. Zabıta ekiplerimiz söz konusu ofise gittiklerinde, eski muhtarın malzemenin büyük bir kısmını boşalttığını, kalan malzemeyi de yardım ederek birlikte boşalttılar. İçeride sadece makinelerinin kalması üzerine, yeniden zabıtadan ek süre istedi. Ancak zabıta bu yetkinin kendilerinde olmadığını belirterek talebe olumsuz cevap verdiler. Bunun üzerine eski muhtar yeniden belediyeye gelerek Sayın Başkanımızdan biraz daha zaman ve yeni yer isteyerek, geçim sıkıntısını yeniden dile getirdi. Sayın Başkanımızda eski muhtarı yanına alarak, birkaç alternatif yer gösterdi ve iki tarafında kabul ettiği ve mutabık kaldıkları yer için Sayın Başkanımız yerin en kısa sürede yapılıp kendisine teslim edeceğini söyledi. Bundan mutluluk duyduğunu ifade eden eski Muhtar, Sayın başkanımıza teşekkür ederek ayrıldı. Ancak daha sonra yukarıda belirttiğimiz internet sitesi ve gazetede haberi şaşkınlıkla ve üzüntüyle okuduk. Defalarca ek süre verdiğimiz, yeni seçilen muhtarın hakkını ricayla beklettiğimiz, sonuçta da bizzat Sayın Başkanımızın bizzat dahil olduğu yer belirme iyi niyetine rağmen, gazete ve internet sitesinin ardında hızını alamayarak sosyal medya hesaplarında hakarete varan yorumlarda bulunan eski muhtarın tavrını anlamakta zorlanıyoruz. Şimdi eski muhtara soruyoruz: Belediyemizin ve Sayın Başkanımızın tarafınıza yaptığı vefasızlık ne? 'Bunların vefası bu kadar mı’ derken neyi kastetti? Bizim ve mensubu olduğumuz hareketimizin tek vefası Yüce Türk Milletinedir. Bu konuda da tavizsizizdir. Belediye Encümen kararıyla söz konusu ofisin Muhtarlık Ofisi olarak belirlenmesine rağmen, 2008-2016 yılları arasında işyeri olarak kullanıp, 2016-2024 tarihleri arasında, Gümüşhane Belediyesi tahsis protokolüne rağmen, tek bir kuruş dahi kira ödemeden, elektriğini bile belediyemizin ödediği 8 yıl gibi bir süre bedava oturdunuz. Kim haksız, kim vefasız, bunun takdirini değerli kamuoyuna bırakıyoruz. Sonuç olarak; Belediyemizin aldığı kararlar neticesinde muhtarlık ofisinin işyeri olarak kullanılması üzerine, yukarıda belirttiğimiz 2016-2024 yılları arasındaki 8 yıllık birikmiş (çok cüzi) kira bedeli olan 171.209,89 TL'nin tahsili için yasal sürecin en kısa zamanda başlatılacağını da kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Gümüşhane Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü